Cand pasiunea ghideaza corpul, mintea si sufletul, lucrurile cat de marunte parca prind viata!

De ce am dat acest titlu randurilor mele? Pai simplu!
Totul a inceput ca un simplu job care ma ajuta sa-mi asigur, cat de cat, existenta. Intre timp s-a transformat in pasiune si asa a ramas! Ceea ce fac eu nu este un simplu "lucru", o masa sau un dulap, ci o parte din pasiunea mea care pleaca cu fiecare piesa de mobilier creata cu ajutorul imaginatiei si a respectului fata de client!

Familia mereu in suflet, suflet in tot ceea ce fac! :)

Familia mereu in suflet, suflet in tot ceea ce fac! :)

29 martie 2011

Pat dublat

Intr-o familie totul se face impreuna, in doi. De ce nu ar fi si patul la fel, adica nu doar pentru doi, ci si dublat la propriu? Astfel a fost conceput patul pe care urmeaza sa-l descriu pe scurt.

Parti componente: 2 sertare laterale; cadrul de sustinere; traverse la interior; tablie la perete; 2 noptiere prinse de tablie.
Culori materiale: pal melaminat de 18 mm macasar si alb (la interior).
Cantul de pe margini: ABS de plastic lat, la culoare cu materialul la vedere (macasar).
Dupa cum spuneam acest pat a fost dublat, adica intreg cadrul de sustinere cat si tablia de la perete au fost "captusite" la interior, respectiv spre perete (partea care nu se vede) cu pal melaminat alb, pentru a da un aer nou modelului. :)
Manerele rotunde de tip scoica ale sertarelor sunt ingropate, iar cele ale noptierelor, de culoarea aluminiului, sunt aplicate. Spatiile ramase pe langa sertare, de asemenea, pot fi folosite pentru a pune la pastrare cutiile cu pantofi de iarna si asa mai departe... :)

24 martie 2011

Intr-o garsoniera mica (partea 2)

In aceasta parte a doua am sa va arat o bucatarie mica dar moderna si o comoda pentru un living cu tapet. :)
Mai intai bucataria. Fiind, asa cum spuneam, o bucatarie mica, mobila a fost proiectata pe colt. Culoare material: pal melaminat macasar de 18 mm grosime. Cantul de pe margini: ABS (de plastic) de 2 mm grosime. Blatul: gri aluminiu.Parti componente:-in partea de sus, sunt 4 corpuri, incepand cu cel de deasupra frigiderului; usile batante au pistoane cu gaz, iar corpul pe colt are usa din 2 bucati cu balama blum (deschidere 170 grade); hota este "anexata" unuia din corpuri, iar burlanul ei este mascat printr-un mic dulap sub grinda tavanului;

-in partea de jos, se poate vedea, imediat langa frigider, cosul jolly; corpul de sub chiuveta incorporata in blat are si el usa din 2 bucati cu balamale blum (deschidere 170 grade); urmeaza cuptorul incadrat in mobilier, cu un sertar deasupra lui; apoi plita prinsa in blat si un corp cu cateva rafturi, fara usa. Manerele de inox sunt asortate cu inoxul chiuvetei si al hotei.

Urmeaza la rand comoda pentru televizor, din livingul cu un perete tapetat.
Culori materiale: pal melaminat de 18 mm macasar si maslin. Cantul de pe margini: ABS macasar lat pentru polite si blatul comodei, pentru restul contururilor cant ABS macasar ingust, de 2 mm.
Parti componente: comoda propriu-zisa este impartita in 3 - un spatiu liber, fara usa, un sertar si un mic dulap cu usa stil bar, cu piston de sustinere cu gaz; 3 polite dublate prinse pe o placa de pal melaminat (maslin) fixata, la randul ei, pe perete; picioarele reglabile in inaltime se potrivesc la culoare cu manerele de inox.

19 martie 2011

Intr-o garsoniera mica (partea 1)

Cand vine vorba de a mobila o garsoniera, este clar ca avem de-a face cu spatii inguste, de care trebuie sa ne folosim cat mai mult posibil. Iata cum, in camera de zi s-a "construit" un dressing in 2 culori, cat un perete. Culori materiale: pal melaminat de 18 mm macasar si maslina verde. Cantul este bineinteles, de buna calitate si anume ABS aluminiu de 2 mm. Cu ajutorul profilelor de aluminiu a fost incorporata la mijlocul usilor dressingului cea de-a doua culoare, maslina verde. Compartimentare: 4 spatii pentru umerase (cu sisteme inox care se trag in afara), incadrate de 2 compartimente cu rafturi si sertare; partea de sus este lasata "libera", necompartimentata, fiind folosita pentru a depozita de ex. cutii de pantofi, lenjerii de pat, paturi etc.
Trecem acum spre o alta zona a garsonierei -> camara. Aici transformarea este una originala, astupandu-se rafturile si masina de spalat cu usi culisante prinse pe fasii de pal si adaugandu-se ceva in plus la interior. Veti vedea!
Culori materiale: pal melaminat de 18 mm macasar si maslina verde. Cantul este ABS de 2 mm la culoare cu materialul predominant (macasar). La interior, deasupra masinii de spalat, s-a prins pe 2 şine o usa care culiseaza dintr-o parte in alta si pe care s-au prins ulterior agatatori pentru haine (gen cuier). Totul este acoperit de acele usi culisante de care pomeneam mai devreme, ca la dressingul de mai sus. Maslina verde este incorporata si aici cu ajutorul profilelor de aluminiu.

9 martie 2011

Cuier util si dulapioare pe perete

Cuierul de mai jos este util datorita spatiilor multiple pentru depozitare: un turn cu multe rafturi si 2 dulapuri, pozitionate unul sus, deasupra agatatorilor si altul jos, pe podea. La mijloc, agatatorile pentru haine sunt prinse pe 2 fasii late de pal. O bara de inox uneste cele 2 dulapuri mai sus amintite si intregeste designul cuierului. Culoare material: pal melaminat de 18 mm cires. Cantul de pe margini: ABS cires de 0,4 mm, iar la usi ABS cires de 0,2 mm.

Patul din imaginile de mai jos avea nevoie de o completare. Asa ca, s-au prins pe perete 2 dulapioare despartite de 2 polite pe post de raft, (cel de la mijloc s-a adaugat dupa terminarea montajului, neaparand in pozele de fata), pentru carti sau obiecte decorative. Culoare material: pal melaminat de 18 mm cires. Cantul de pe margini: ABS cires de 0,4 mm, iar la usi ABS cires de 0,2 mm. Manerele micilor usi sunt o combinatie de aluminiu cu cires. In stanga si in dreapta patului se pot vedea cate 2 polite mici prinse pe cate o fasie de pal. Ele nu inlocuiesc noptierele, dar sunt de folos atunci cand vrei sa ai telefonul la indemana. :)